TrÀna pÄ jobbet och öka produktiviteten!

Juli 09, 2018

TrÀna pÄ jobbet  och öka produktiviteten. TrÀning pÄ arbetstid lönar sig för bÄde medarbetaren och verksamheten. Det visar forskning frÄn Odense universitet.

Undersökningen visar effekten av trĂ€ning pĂ„ arbetstid bland 400 kontorsanstĂ€llda i offentlig och privat sektor. I tvĂ„ Ă„r trĂ€nade hĂ€lften av de anstĂ€llda en timme varje vecka tillsammans med idrottsstudenter frĂ„n universitetet. Efter ett Ă„r hade bland annat kondition och blodtryck förbĂ€ttrats betydligt. Samtidigt hade korttidssjukfrĂ„nvaron minskat med 56 procent och produktiviteten ökat med 10 procent. Bland jĂ€mförelsegruppen som inte trĂ€nade pĂ„ arbetstid fanns inga mĂ€tbara förĂ€ndringar. Även för verksamheten i sig finns positiva effekter. De kostnader som trĂ€ning pĂ„ arbetstid förknippas med, vĂ€gs upp av förbĂ€ttringarna i korttidssjukfrĂ„nvaro och produktivitet.           

För att lyckas med en satsning pÄ arbetstidsförlagd trÀning rÀcker det inte med att anstÀlla en trÀningsinstruktör. Det behövs strukturerad projektledning och implementering av en sÄdan kulturförÀndring och nÄgon som ansvarar för den. Medarbetare som utses till hÀlsoambassadörer ger positiv effekt, men det krÀvs ett genomgÄende engagemang frÄn ledning och mellanchefer om verklig förÀndring ska till, enligt avhandlingen. 

KĂ€lla: HMSmagasinet.no

Wulff Beltton har arbetat med ergonomi och friskvÄrd sedan vÄr start 1993. Vi tror pÄ att man ska ha en god arbetsmiljö Àven pÄ jobbet dÀr man trivs och mÄr bra! Förutom att erbjuda trÀning pÄ arbetstid rekommenderar vi att du investera i din personals hÀlsa och vÀlmÄende med rÀtt ergonomisk utrustning. Detta för att vi tror att mÄnga idag prioriterar bort sig sjÀlva och sin trÀning nÀr man har familj, jobb och ett hektiskt liv. Det blir lÀtt hÀnt för mÄnga att trÀning och sin hÀlsa Àr det mÄnga snabbt prioriterar bort.  Men för att hÄlla i lÀngden och mÄ bra sÄ behöver man trÀna. Enligt studien ovan sÄ Àr det inte bara gynnsamt för dina medarbetare utan Àven för hela verksamheten. Genom dagligmotion ger du din kropp en rad positiva saker som den mÄr bra av.

Vardagsmotion Modern forskning visar tydliga samband mellan daglig motion och bÀttre hÀlsa. AllmÀnkonditionen höjs - och dÀrmed förutsÀttningar för ett friskare liv.

Ökad förmĂ„ga Genom att exempelvis stĂ„ upp och arbeta ökar kreativitet och motivation samt minskar stress och sömnbesvĂ€r.

Lindrar nack- och ryggbesvÀr Minimera lÄnga perioder av stillasittande arbete - med vÄra sviktbrÀdor kan bl a stela leder samt rygg- och nackbesvÀr lindras radikalt.

HÄller dig frisk Daglig motion genom att stÄ pÄ vÄra sviktbrÀdor ger ett stÀrkt immunförsvar, bÀttre mental hÀlsa samt minskar risken för hjÀrt- och kÀrlsjukdomar

Minskar röksug Forskning visar att daglig motion minskar suget efter nikotin och hjÀlper den som försöker sluta röka.

Viktminskning  Genom att stÄ upp och jobba höjer du kaloriförbrÀnningen och bidrar till viktminskning samtidigt som ben, rygg och nacke fÄr daglig rörelse!

Wulff Beltton erbjuder olika hjÀlpmedel för att du ska mÄ bÀttre och undvika smÀrta och sjukdommar pÄ jobbet. Ett komplement till att Äka ivÀg till gym Àr att ha rÀtt ergonomisk utrustning som gör att du minskar stress, smÀrta i nacke och skuldror, musarm, sjukdomar mm.  Ett komplement till trÀning Àr bla att stÄ upp och jobba. HÀr Àr nÄgra av vÄra egna & vÄra kunders favoriter som hjÀlper dig till en god ergonomi pÄ jobbet.

HÖJ & SÄNKBART SKRIVBORD 

Stabilt och tystgÄende elektriskt höj & sÀnkbart skrivbord. SkivmÄtt finns frÄn 1200 x 800 till 2000 x 800 mm.

SVIKTBRÄDA - ANTRACIT 

VÄr sviktbrÀda gör det enklare och roligare att stÄ upp och arbeta. Samtidigt som du stÄr upp trÀnar du balans och Àven din bÄl och förbrÀnner kalorier.

STAND MAT

Stand Mat Àr utvecklad för mÀnniskan och har en hög kvalité och unika egenskaper som underlÀttar stÄende arbete.

Önskar du lĂ€sa mer om hur du kan förbĂ€ttra din arbetsplats och hĂ€lsa? LĂ€s vĂ„rt tidigare blogginlĂ€gg hĂ€r:


LĂ€mna en kommentar

Kommentarer kommer att godkÀnnas innan de syns.

Prenumerera

Upp

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal 0.00 SEK
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods