Träna på jobbet och öka produktiviteten!

Genom att erbjuda träning på arbetstid och investera i god ergonomi på kontoret så ökar du produktiviteten!

Träna på jobbet  och öka produktiviteten. Träning på arbetstid lönar sig för både medarbetaren och verksamheten. Det visar forskning från Odense universitet.

Undersökningen visar effekten av träning på arbetstid bland 400 kontorsanställda i offentlig och privat sektor. I två år tränade hälften av de anställda en timme varje vecka tillsammans med idrottsstudenter från universitetet. Efter ett år hade bland annat kondition och blodtryck förbättrats betydligt. Samtidigt hade korttidssjukfrånvaron minskat med 56 procent och produktiviteten ökat med 10 procent. Bland jämförelsegruppen som inte tränade på arbetstid fanns inga mätbara förändringar. Även för verksamheten i sig finns positiva effekter. De kostnader som träning på arbetstid förknippas med, vägs upp av förbättringarna i korttidssjukfrånvaro och produktivitet.           

För att lyckas med en satsning på arbetstidsförlagd träning räcker det inte med att anställa en träningsinstruktör. Det behövs strukturerad projektledning och implementering av en sådan kulturförändring och någon som ansvarar för den. Medarbetare som utses till hälsoambassadörer ger positiv effekt, men det krävs ett genomgående engagemang från ledning och mellanchefer om verklig förändring ska till, enligt avhandlingen. 

Källa: HMSmagasinet.no

Wulff Beltton har arbetat med ergonomi och friskvård sedan vår start 1993. Vi tror på att man ska ha en god arbetsmiljö även på jobbet där man trivs och mår bra! Förutom att erbjuda träning på arbetstid rekommenderar vi att du investera i din personals hälsa och välmående med rätt ergonomisk utrustning. Detta för att vi tror att många idag prioriterar bort sig själva och sin träning när man har familj, jobb och ett hektiskt liv. Det blir lätt hänt för många att träning och sin hälsa är det många snabbt prioriterar bort.  Men för att hålla i längden och må bra så behöver man träna. Enligt studien ovan så är det inte bara gynnsamt för dina medarbetare utan även för hela verksamheten. Genom dagligmotion ger du din kropp en rad positiva saker som den mår bra av.

Vardagsmotion Modern forskning visar tydliga samband mellan daglig motion och bättre hälsa. Allmänkonditionen höjs - och därmed förutsättningar för ett friskare liv.

Ökad förmåga Genom att exempelvis stå upp och arbeta ökar kreativitet och motivation samt minskar stress och sömnbesvär.

Lindrar nack- och ryggbesvär Minimera långa perioder av stillasittande arbete - med våra sviktbrädor kan bl a stela leder samt rygg- och nackbesvär lindras radikalt.

Håller dig frisk Daglig motion genom att stå på våra sviktbrädor ger ett stärkt immunförsvar, bättre mental hälsa samt minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar

Minskar röksug Forskning visar att daglig motion minskar suget efter nikotin och hjälper den som försöker sluta röka.

Viktminskning  Genom att stå upp och jobba höjer du kaloriförbränningen och bidrar till viktminskning samtidigt som ben, rygg och nacke får daglig rörelse!

Wulff Beltton erbjuder olika hjälpmedel för att du ska må bättre och undvika smärta och sjukdommar på jobbet. Ett komplement till att åka iväg till gym är att ha rätt ergonomisk utrustning som gör att du minskar stress, smärta i nacke och skuldror, musarm, sjukdomar mm.  Ett komplement till träning är bla att stå upp och jobba. Här är några av våra egna & våra kunders favoriter som hjälper dig till en god ergonomi på jobbet.

HÖJ & SÄNKBART SKRIVBORD 

Stabilt och tystgående elektriskt höj & sänkbart skrivbord. Skivmått finns från 1200 x 800 till 2000 x 800 mm.

SVIKTBRÄDA - ANTRACIT 

Vår sviktbräda gör det enklare och roligare att stå upp och arbeta. Samtidigt som du står upp tränar du balans och även din bål och förbränner kalorier.

STAND MAT

Stand Mat är utvecklad för människan och har en hög kvalité och unika egenskaper som underlättar stående arbete.

Önskar du läsa mer om hur du kan förbättra din arbetsplats och hälsa? Läs vårt tidigare blogginlägg här: