7 Tips För En Hälsosammare Arbetsplats

Musen sliter mer på kroppen än vad tangentbordet gör, så försök använda så många kortkommandon som möjligt. Rör musen med hela armen, inte handleden.

1.  Ge överkroppen stöd

Sitt så långt bak i stolen som möjligt med ryggen mot ryggstödet och underarmarna på armstöden samtidigt som du slappnar av i axlar och nacke.

2.  Sitt upprätt

Positionera överkanten på skärmen i ögonhöjd (eller strax nedanför) och placera eventuella dokument mellan tangentbordet och skärmen.

3. Undvik att sträcka dig

Positionera tangentbordet och musen nära kroppen och telefonen inom räckhåll. 

4. Undvik små, repetitiva rörelser

Musen sliter mer på kroppen än vad tangentbordet gör, så försök använda så många kortkommandon som möjligt. Rör musen med hela armen, inte handleden, och försök att undvika att göra allt med bara en hand.

5. Slappna av

Begränsa antalet timmar du tillbringar framför datorn och ta många småpauser. Låt händerna vila när du inte använder musen eller tangentbordet.

6. Rör på dig

Ställ dig upp flera gånger om dagen. Gå promenader. Träna.

7. Lyssna på din kropp!


Produkter För Dig

Använd dessa hjälpmedel för att få den bästa arbetsmiljön.

R-GO HE Mouse, Trådlös

HE mus har designats med ett vertikalt grepp som erbjuder en neutral, avslappnad position för hand och handled. Du rör musen med hjälp av underarmen istället för handleden, vilket förebygger förslitningsskador. 


Yoga Chair

Yoga Chair har ett robust uttryck och står ut på grund av det unika designen på ryggstödet.

Wellgo Underarmsstöd

Underarmsstödet är utvecklat med användaren i centrum och den unika asymmetriska formen gör att man erhåller en central arbetsposition framför tangentbordet och mellanslagstangenten.

Sviktbrädan

Sviktbrädan används med fördel vid stående arbete, för en behaglig avlastning av knän, rygg och fötter.