Sibbo kommun ville förnya sina lokaler med tysta rum

Sibbo kommun ville förnya sina lokaler med tysta rum

Sibbo kommun ville förnya sina lokaler för att förbättra arbetseffektiviteten och öka komforten. Modulära utrymmen för olika funktioner var ledstjärnorna för processen – att få ut det mesta av befintliga lokaler och att respektera den gamla kontorsbyggnadens historia och karaktär.

Kvaliteten på inomhusluften var också en av de viktigaste faktorerna i förnyelseprocessen.

VETROSPACE levererade båda – de modulära och mycket funktionella utrymmena med lösningar för ren och frisk luft.

En större möteslokal på 30 kvadratmeter, tre medelstora på 12 – 15 kvadratmeter vardera, och flera mindre telefonbås tillhandahölls kunden.

Sibbo Kommun Vetrospace

"Detta var en Clean Air-leverans, som garanterar högkvalitativ inomhusluft i alla arbetsområden." säger Jouko Urpolahti, vd för VetroSpace.

I Clean Air-utrymmet finns speciella antibakteriella lampor som förstör skadliga bakterier medan luftventilationen filtrerar bort 95 % av föroreningarna i luften.

"Vi är pionjärer inom luftrening och vår Clean-Space Air-lösning är patentsökt för tillfället och vi har redan fått liknande beställningar från Frankrike, Belgien och Österrike.

Anställda på Sibbo testade VETROSPACE-produkterna i förväg och såg till att de är precis vad de behövde. Personalen gav toppbetyg på produkterna och även om vissa åsikter om beslut om förnyelse kan dela en del av personalen – verkar det som bättre inomhusluft har gjort alla glada och nöjda.

"Förändringen i allsidig aktivitet, arbetsatmosfär och mängden spontana möten är synliga och definitivt en positiv uppgradering till tidigare anläggningar", säger Lari Sirén, stadssektorsutvecklingschef för Sibbo.

Är du också intresserad av ett tyst rum från Vetrospace - Läs mer här.