Stå upp och jobba - Lev längre!

Stå upp jobba - Lev längre! Riskerna med att sitta stilla hela dagarna är många, och väldigt uppenbara. Du förstör ditt skelett, du försämrar din ämnesomsättning och dina muskler tynar bort. Det är bara några av riskerna med att sitta stilla alldeles för mycket.

Har du ett stillasittande jobb? Då kommer du troligtvis dö i förtid!

Alldeles för många av oss sitter ned hela dagarna, det skadar oss på så otroligt många sätt, men trots det verkar inte speciellt många bry sig. Den här typen av hälsorisker som är relativt enkla att lösa är nästan de som är mest frustrerande. Ingen behöver äta pommes fyllda med transfetter varje dag, och med väldigt enkla medel skulle man kunna lösa problemet med stillasittande arbeten.

Riskerna med att sitta stilla hela dagarna är många, och väldigt uppenbara. Du förstör ditt skelett, du försämrar din ämnesomsättning och dina muskler tynar bort. Det är bara några av riskerna med att sitta stilla alldeles för mycket.

Vad är fördelarna med att stå upp och jobba?

Fördelarna säger sig själva, du förbränner fler kalorier, du stärker ditt skelett och dina muskler samt förbättrar blodcirkulationen. Alla dessa fördelar gör att om du bara satt ned 3 timmar mindre varje dag så skulle du förlänga ditt liv med 2 år. Utöver det så kan vi mer eller mindre räkna med att de sista åren i ditt liv också skulle vara ofantligt mycket bättre, tack vare färre sjukdomar och problem med lederna samt en allmänt starkare kropp.

Den här bilden ger både bra info om riskerna med stillasittande jobb, men kommer också med fördelar med att stå upp och jobba.

Källa: https://bit.ly/2Du5YFs

Vi har flertalet snygga stå mattor som underlättar ditt stående.

Flertalet av dem går att hänga upp så man kan dela med kollegor.

Varför inte ta en paus i din arbetsdag med några kollegor och gör några stretchövningar?