Höj din arbetsplats med höj och sänkbara skrivbord - Utforska vårt sortiment nu!

Höj din arbetsplats med höj och sänkbart skrivbord

Läs om fördelarna med höj och sänkbart skrivbord, utforska vårt sortiment och bli inspirerad att skapa en arbetsmiljö som ger dig de optimala förutsättningarna.

Introduktion

 • En ergonomisk arbetsplats är avgörande för både hälsa och produktivitet, genom att investera i höj och sänkbara skrivbord kan du skapa en arbetsmiljö som är anpassad efter individuella behov.
Fördelarna med höj och sänkbara skrivbord
 • En kort översikt av höj och sänkbara skrivbord och dess fördelar.
 • Vikten av ergonomiska arbetsplatser

Utforska vårt sortiment av höj och sänkbara skrivbord

 • Wulff
 • Elevate
 • Easydesk Pro
 • Ergofunk smart 
Hur man väljer rätt
 • Anpassningsmöjligheter
 • Kapacitet och stabilitet
 • Storlek och yta
 • Ergonomiska tillägg
Vård och underhåll
 • Rengör skrivbordet regelbundet 
 • Använd aldrig skrivbordet som stöd över maxkapaciteten för vikt eller vassa föremål
Tips för att använda ditt höj och sänkbara skrivbord
 • Variera din arbetsställning
 • Testa höjd inställningarna
 • Använda en ergonomisk kontorsstol
 • Ta pauser och sträck på dig
 • Organisera och anpassa din arbetsstation
Slutsats
 • Höj och sänkbara skrivbord erbjuder en mängd fördelar för arbetsmiljön och användarens hälsa, som du kan dra nytta av under lång tid framöver.
 • För att få ut det mesta av ditt höj och sänkbara skrivbord är det viktigt att integrera andra ergonomiska principer.

 

Introduktion

Inom ergonomiska arbetsplatser är en viktig del höj och sänkbara skrivbord vilket är avgörande för både hälsa och produktivitet. Genom att investera i ett höjbart skrivbord kan du skapa en arbetsmiljö som är anpassad efter dina individuella behov. Läs vidare för att upptäcka de olika fördelarna med dessa skrivbord och några av de bästsäljande modellerna i vårt sortiment.

 

Fördelarna med Höj och Sänkbara Skrivbord

Fördelarna med Höj och Sänkbara Skrivbord

Att kunna justera höjden på ditt skrivbord kan göra en stor skillnad för din hälsa och välmående under arbetsdagen. Här är några av fördelarna med höj och sänkbara skrivbord:

 1. Anpassningsbarhet för olika användare och preferenser.
  Alla har olika kroppstyper och behov, och genom att ha ett höj och sänkbart skrivbord kan du enkelt anpassa arbetsstationen efter din unika kroppslängd och arbetsposition. Oavsett om du föredrar att sitta eller stå under arbetsdagen, kan du enkelt justera höjden på skrivbordet för att hitta den mest bekväma och ergonomiska ställningen för dig.

 2. Förbättrad kroppshållning och minskad belastning på rygg och nacke.
  Att sitta stilla i samma position under långa perioder kan leda till dålig kroppshållning och muskelspänningar. Genom att inkludera stående tid i din arbetsdag kan du minska belastningen på ryggen, nacken och axlarna. Ett höj- och sänkbart skrivbord gör det enkelt att byta mellan sittande och stående arbetsställningar för att undvika stillasittande och upprätthålla en bra kroppshållning.

 3. Möjlighet att variera mellan sittande och stående arbetsställning.
  Att ha möjligheten att variera mellan att sitta och stå under arbetsdagen har visat sig vara fördelaktigt både för hälsan och produktiviteten. Stående arbete kan öka blodcirkulationen, förbättra energinivåerna och främja bättre fokus och koncentration. Genom att enkelt justera höjden på skrivbordet kan du skapa en dynamisk arbetsmiljö där du kan välja det arbetsställning som passar dig bäst vid varje tillfälle

Utforska vårt sortiment av Höj och Sänkbara Skrivbord

Nu när du har lärt dig om fördelarna är det dags att utforska sortimentet av höj och sänkbara skrivbord! Det går att välja mellan ett brett utbud av höj och sänkbart skrivbord av högsta kvalitet som passar alla budgetar och arbetsmiljöer.

Upptäcka några av de populäraste skrivbords serierna nedan:

 

1. Helt svensktillverkat höj och sänkbart skrivbord från Wulff.

wulff skrivbord

Wulff serien utvecklades för att ge marknaden de bästa till ett oslagbart pris. Det är gjort av hög kvalité med hela 7års garanti, vilket ger dig en extra trygghet kring ditt köp.

Wulff är lokaltillverkat inom Sverige men har fortfarande ett konkurrenskraftigt pris vilket gör den unik. Den tvåmotoriga mekanismen gör det möjligt för dig att smidigt och stabilt höja och sänka bordet med hjälp av en knapp på displayen.


2. Elevate

elevate square mat och konferansbord

Elevate square har en otroligt fin och modern design. Dessa konferensbord passar perfekt för kontor som vill ha en mer hemtrevlig känsla men funkar även bra hemma för de som bryr sig om sin ergonomi och vill ha funktionen att kunna stå eller sitta - men har inte plats för både matbord och skrivbord.

Dessa höj och sänkbara bord erbjuder en generös yta att utnyttja och är lika bekvämt att sitta vid som ett skrivbord, men kan också användas som ett matbord eller konferensbord, vilket gör det mycket mångsidigt som passar flera miljöer.


3. EasyDesk Pro

easydesk pro litet höj och sänkbart skrivbord

Litet höj och sänkbart skrivbord är perfekt för den minimalistiska, kompakta arbetsplatsen. Dess kompakta storlek gör det lätt att placera i mindre rum hemma eller i mindre arbetsmiljöer. Bordshöjden kan justeras från 72-120cm, vilket gör att det kan användas både sittande och stående.


5. Ergofunk smart 

hörnsrkivbord

Ergofunk Smart är ett premium sortiment för den som vill ha högsta möjliga kvalitet på sina hörnskrivbord. De erbjuder 2 motorer vilket gör det robust och stabilt.

Ett hörnskrivbord är en effektiv lösning för att utnyttja rummets utrymme mer effektivt, oavsett om det är hemma eller på arbetsplatsen. Dessa modeller urskiljer sig från resten genom att de erbjuder rejäla större ytor och passar perfekt för den som behöver utrymme att organisera strukturerat och utnyttja alla vrår i ett rum. Välj mellan 160 cm till 180 cm bredd och finns både till höger eller vänster hörn i olika varierande djup.

Om ett hörnskrivbord inte är passande finns det flera raka skivor mellan storlekarna 120 cm - 200 cm i samma serie.

 

Hur man väljer rätt

Att välja det rätta höj och sänkbara skrivbordet är nyckeln till att skapa en bekväm och ergonomisk arbetsmiljö. Här är några riktlinjer och faktorer att överväga vid val av justerbart skrivbord:

 1. Anpassningsmöjligheter: Se till att skrivbordet har tillräckliga anpassningsmöjligheter för att passa dina specifika behov. Det bör kunna justeras i höjd för att möjliggöra både sittande och stående arbetspositioner. Vissa modeller erbjuder även tiltfunktioner för att justera vinkeln på bordsskivan.

 2. Kapacitet och stabilitet: Kontrollera att skrivbordet har tillräcklig kapacitet för att stödja din utrustning och arbetsmaterial. Det bör vara stabilt nog för att inte gunga eller vicka när du arbetar vid det. Du kan också överväga att välja ett skrivbord med förstärkt konstruktion om du har tunga eller ovanliga arbetsuppgifter.

 3. Storlek och yta: Tänk på den tillgängliga utrymmet på din arbetsplats och välj först och främst ett skrivbord som passar efter det.

  Måtten på skrivbordet bör vara tillräckliga för att rymma din dator, skärm, tangentbord och andra arbetsredskap. Tänk även på att ha tillräckligt med utrymme för att röra dig fritt när du byter positioner.

 4. Ergonomiska tillägg: Vissa höj och sänkbara skrivbord kan levereras med extra ergonomiska tillbehör som minnesfunktion på användare eller kabelförvaring, för att förbättra din arbetsställning och organisering av arbetsplatsen. Undersök vilka tillval som finns tillgängliga och bedöm om de skulle vara fördelaktiga för dina behov under din arbetsdag.

Hur man väljer rätt höj och sänkbara skrivbord

När du väljer ett höj och sänkbart skrivbord finns det också några tips för att hitta den perfekta lösningen för olika arbetsplatser:

 1. Kontor i hemmet: Om du har ett hemmakontor, fundera på storlek och stil på skrivbordet för att passa in i din hemmamiljö. Du kan även överväga en portabel eller hopfällbar modell om du behöver flexibilitet och möjlighet att enkelt flytta eller packa undan skrivbordet när det inte används.

 2. Kontorslandskap: För arbetsplatser med öppna kontorslandskap är ett höj- och sänkbart skrivbord idealiskt eftersom det kan anpassas efter individuella preferenser och arbetsställningar. Tänk på ljudnivån vid justering av skrivbordet och välj en modell som är tyst och inte stör kollegorna.

 3. Kreativa och delade arbetsplatser: I kreativa och delade arbetsmiljöer kan ett höj och sänkbart skrivbord främja samarbete och flexibilitet. Överväg att välja ett skrivbord med flera användarprofiler även så kallad minnesfunktion samt snabbinställningar. För enkel justering och användning för flera personer på ett och samma skrivbord.

Ta hänsyn till dessa riktlinjer och faktorer samt dina specifika arbetsbehov för att hitta det perfekta höj och sänkbara skrivbordet för din arbetsplats. Kom ihåg att rådgöra med en expert eller kontakta Wulff Beltton för ytterligare råd och vägledning i ditt val.

 

Vård och underhåll

Vård och underhåll av höj och sänkbara skrivbord

Precis som med alla möbler är det viktigt att vårda och underhålla ditt höj- och sänkbara skrivbord för att se till att det alltid håller sig i bästa skick. Här är några användbara tips för att hålla ditt skrivbord rent och i gott skick:

 • Rengör skrivbordet regelbundet med en fuktig trasa för att ta bort smuts och damm. Använd ej starka rengöringsmedel som nötter, citroner eller vinäger.

 • Använd aldrig skrivbordet som stöd för tyngre föremål över maxkapacitet eller vassa föremål eftersom detta kan orsaka skador på ytan eller mekanismen.

Se till att följa tillverkarens instruktioner för att montera och justera ditt skrivbord korrekt. Det är viktigt att inte överbelasta mekanismen och att anpassa vikten på skrivbordet till den rekommenderade viktkapaciteten.

 

Tips för att använda höj och sänkbart skrivbord

Nu när du har investerat i ett höj och sänkbart skrivbord finns det några användbara tips som kan hjälpa dig att få ut det mesta av din arbetsplats.

Tips för att använda ditt höj och sänkbara skrivbord

 1. Variera din arbetsställning
  Ett av de främsta syftena med den höj och sänkbara funktionen är att du kan växla mellan att stå och sitta under arbetsdagen. Var noga med att inte stå eller sitta för länge i sträck. Försök att byta ställning varje timme eller så, för att minska risken för stelhet och obehag.

 2. Testa olika höjdinställningar
  Experimentera med olika höjder för att hitta vilken position som bäst passar dig. En allmän riktlinje är att ha armbågarna i en 90 graders vinkel och skärmen på ögonhöjd när du sitter vid skrivbordet. När du står bör höjden vara så att du kan arbeta bekvämt med rak rygg och böjda armbågar.

 3. Använda en ergonomisk kontorsstol
  För att få ut det mesta av ditt höj och sänkbara skrivbord är det lika viktigt att ha en ergonomiskt anpassad kontorsstol. En bra kontorsstol med stöd för rygg och nacke kan bidra till att minska belastningen på kroppen och förbättra din arbetsställning överlag.

 4. Ta pauser och sträck på dig
  Trots att du har ett höjbart skrivbord är det fortfarande viktigt att ta korta pauser och sträcka på sig regelbundet. Res dig upp, gå runt och gör några enkla stretchövningar för att minska spänningar och bibehålla energin under dagen.

 5. Organisera och anpassa din arbetsstation
  Se till att ha dina vanliga arbetsredskap, som tangentbord, mus och skrivbordsunderlägg, tillgängliga och inom räckhåll. Anpassa din arbetsstation efter dina behov och preferenser för att skapa en bekväm och produktiv arbetsmiljö.

Genom att följa dessa tips och använda ditt höj och sänkbara skrivbord på rätt sätt kan du förbättra din arbetsställning, öka produktiviteten och minska risken för fysiska problem relaterade till stillasittande arbete.

 

Slutsats

Höj och sänkbart skrivbord erbjuder en mängd fördelar för arbetsmiljön och användarens hälsa. Genom att kunna växla mellan att stå och sitta under arbetsdagen kan du undvika de negativa effekterna av att vara stillasittande under långa perioder. Dessutom kan ett höj och sänkbart skrivbord anpassas efter din personliga arbetsställning, vilket hjälper till att minska belastningen på kroppen och förbättra din ergonomi.

I detta blogginlägg har vi också presenterat några av de höj och sänkbara skrivbord som erbjuds av Wulff Beltton, som passar olika behov och arbetsmiljöer samt till hemmakontoret. Dessa bord är inte bara funktionella utan också av hög kvalitet och hållbara.

För att få ut det mesta av ditt skrivbord är det viktigt att integrera andra ergonomiska principer, som att använda en ergonomisk kontorsstol och ta regelbundna pauser för att sträcka på sig och röra på kroppen. Genom att skapa en ergonomisk arbetsmiljö kan du förbättra din produktivitet och välmående samtidigt som du minskar risken för arbetsrelaterade belastningsskador.

Sammanfattningsvis är höj och sänkbart skrivbord en investering i din hälsa och välbefinnande på arbetsplatsen. Genom att använda det på rätt sätt, variera din arbetsställning och ta hand om det genom regelbunden rengöring och underhåll kan du dra nytta av alla dess fördelar under lång tid framöver.

Om du har några frågor eller vill veta mer om vårt sortiment, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig hitta rätt höj och sänkbart skrivbord för att förbättra din arbetsplats!