Den ergonomiska kontorsstolen Backapp förändrar sättet vi sitter på

Backapp stolen förändrar sättet du sitter på

Är du trött på att sitta i en traditionell kontorsstol hela dagen? Vill du förbättra din hållning, minska ryggsmärta och öka din produktivitet? Du kan sluta leta - här har du Backapp stolen.
 • Ergonomisk kontorsstol med sadelsits
 • Lätt balansering
 • Minska smärta i ryggen
 • Främja ergonomisk hållning
 • Förebyggande av ryggsmärtor
 • Minskat tryck på nedre delen av ryggen.
 • Förbättrad cirkulation
 • Tillåter aktivt sittande
 • Förebyggande av stela leder och muskler
 • Framtagen av en läkare
 • Minskar stress på leder
6. Varför välja en Backapp över en “vanlig kontorsstol”? 
 • Främjar inte en aktiv sittställning
 • Justera efter din kropp och behov
 • Hålla fötterna på balansbågen
 • Sitt med rak rygg
 • Från 2000 till 12000 kr
 •  Kontor, hem och skolor
 • Balansmekanismen
 • Öppen höftvinkel
 • Justering av höjden
 • Besöka vårt showroom i Nyköping
 • Låna hem en backapp
12. Backapp 360 Balansbräda
 • Förbättra balans, koordination och bålstyrka


Inledning 

Att sitta stilla hela dagen på kontoret kan vara en stor belastning på kroppen. Det är inte bara dåligt för vår hållning, men det kan också leda till rygg eller nacksmärta eller andra hälsoproblem såsom dålig blodcirkulation eller stela muskler och leder. 

Men vad kan man göra för att förbättra sin sittposition och undvika smärta och obehag? Svaret är Backapp, en innovativ lösning för en aktiv sittposition.

Vad är en Backapp?

Vad är en backapp?

Backapp är en ergonomisk kontorsstol som har en sadelsits uppbyggd på ett unikt sätt för att engagera kroppen och förbättra hållningen hos personen som sitter i stolen genom lätt balansering.

Stolens unika sadelsits rör sig både framåt och bakåt, vilket gör att personen som sitter på stolen automatiskt anpassar sin position för att bibehålla balansen. Detta aktiverar kroppens muskler och ökar cirkulationen vilket bidrar till en bättre hälsa och mindre smärta.

Backapp stolen har även en unik balansbåge som lutar i sidled, vilket ytterligare engagerar kroppens muskler och bidrar till att hålla ryggraden i en neutral position. Backapp finns i flera modeller och utföranden för att passa olika behov och arbetsmiljöer.

 

Varför köpa en Backapp?

En Backapp stol kan hjälpa dig att minska smärta i nedre delen av ryggen och förbättra hållningen, vilket kan resultera i ökad produktivitet för användarna. Den justerbara designen gör det möjligt för användare att anpassa stolen till sin specifika kroppstyp och behov.

En Backapp har en sadel som sits som är designad för att minska trycket på nedre delen av ryggen och främja en ergonomisk hållning. Den unika sadelformad sits gör det mer naturligt att sitta i en bekväm position för ryggen. Sadelsitsen gör att du kan sitta med bättre hållning än om du använde en vanlig kontorsstol som kan orsaka onödig belastning på musklerna över tid.

Varför köpa en backapp?

 

 

Vilka fördelar finns det med att sitta på en Backapp stol?

Backapp stolen är en innovativ ergonomisk kontorsstol som har utformats för att stödja användarens hälsa och välbefinnande. Det finns flera specifika hälsoeffekter och fördelar man kan förvänta sig av ifall man väljer att sitta på en Backapp:

 • Förebyggande av ryggsmärtor
 • Minskat tryck på nedre delen av ryggen
 • Förbättrad cirkulation
 • Tillåter aktivt sittande
 • Förebyggande av stela leder och muskler

Vilka fördelar finns det med att sitta på en Backapp stol?

 

Förebyggande av ryggsmärtor

En av de främsta hälsofördelarna med Backapp är dess förmåga att hjälpa till att förebygga ryggsmärtor. Sadelstolens design med stöd för öppen höftvinkel och uppåtriktad båge ger användaren möjlighet att sitta med höfterna något framåtlutade, vilket minskar trycket på ryggraden och förebygger smärta i nedre delen av ryggen. Dessutom är stolens unika balansmekanism utformad för att aktivera kärnmusklerna och stärka rygg och bål, vilket kan hjälpa till att förebygga ryggsmärtor på lång sikt.

 

Förbättrad cirkulation

En annan fördel med Backapp stolen är dess förmåga att öka blodcirkulationen i kroppen. Stolens rörliga bottenplatta och sadelliknande design hjälper till att minska trycket på benen och sätet, vilket gör att blodet kan cirkulera mer fritt och effektivt. Förbättrad cirkulation kan ha en rad positiva effekter på hälsan, inklusive minskad trötthet och bättre koncentration.

Aktivt sittande

Backapp är utformad för att främja aktivt sittande, vilket innebär att användaren är mer engagerad i rörelse under sittande position och att kroppen är i ständig rörelse. Aktivt sittande kan ha en rad positiva hälsoeffekter, inklusive ökad kaloriförbränning, förbättrad hållning, ökad muskelstyrka och bättre blodcirkulation.

Förebyggande av stela leder och muskler

Att sitta på en Backapp kan också bidra till att förebygga stela leder och muskler, vilket kan vara ett vanligt problem för personer som sitter stilla i timmar varje dag. Genom att främja aktivt sittande och stärka kroppens kärnmuskler, kan Backapp stolen hjälpa till att minska stelhet och öka rörligheten i lederna.

 

Hur förebygger en Backapp ryggsmärtor?

Backapp är en balans- och sadelstol i ett, designad för att minska trycket på nedre delen av ryggen och främja en ergonomisk hållning. Detta hjälper till att minska risken för att utveckla långvarig ryggsmärta och andra ryggrelaterade problem.

Backapp är framtagen av en läkare som själv har haft mycket besvär med ryggen så det är ingen överraskning att denna produkt har visat sig vara effektiv för att förebygga ryggsmärta. Den unika designen av denna typ av stol gör att du kan sitta i en mer naturlig position än traditionella kontorsstolar, vilket möjliggör bättre ryggradsjustering samtidigt som det minskar stress på leder i hela kroppen (inklusive nacken).

Hur förebygger en Backapp ryggsmärtor?

 

Varför välja en Backapp över en “vanlig kontorsstol”?

En vanlig kontorsstol har oftast en enkel sits och ryggstöd och är utformad för att hålla användaren bekväm under längre perioder av sittande. Dessa stolar har dock oftast inte specifika funktioner som främjar en aktiv sittställning eller stödjer kroppens sittposition. Detta kan leda till att användare sitter stilla och i en felaktig hållning, vilket kan orsaka ryggsmärtor och andra hälsoproblem.

Backapp stolen har istället en unik balansmekanism och en sadelsits i dess design som stödjer kroppens sittposition och gör det möjligt för användare att sitta aktivt. Balansmekanismen tvingar användaren att ständigt anpassa sig till en liten rörelse och förhindrar att man fastnar i en position, vilket främjar en bättre cirkulation och minskar risken för stela leder och muskler.

Därför är Backapp ett bättre val än en traditionell kontorsstol för den som föredrar en ergonomisk och aktiv sittställning. Att sitta på en Backapp gör att användare kan undvika stillasittande och potentiella hälsoproblem som följer med det.

Varför välja en Backapp över en “vanlig kontorsstol”?

 

Hur sitter du på en Backapp stol?

Först och främst, se till att Backapp stolen är justerad efter ditt behov och kropp. Använd höjdjusteringen för att se till att du sitter med fötterna på golvet och med en öppen höftvinkel. Justera även balansmekanismen efter din vikt genom att vrida på spaken under stolen. Detta kommer att hjälpa dig att hålla balansen på ett naturligt sätt.

När du sitter på Backapp stolen, se till att hålla fötterna på balansbågen för att bibehålla balansen. Sitt med en rak rygg för att främja en korrekt sittställning och undvik att luta dig framåt eller bakåt, vilket kan leda till obehag och smärta i rygg och nacke.

Backapp har en unik sadelsits som stödjer kroppens sittposition. Placera därför dina sittben på sadeln för att uppnå optimal komfort och effektivitet. Du kan även justera lutningsvinkeln på sadeln genom att vrida på spaken under sitsen.

hur sitter du på en backapp?

 

Vad är priset på en Backapp?

Priset på en Backapp varierar från 2000 till 12 000 kr. Priset på en Backapp sadelstol baseras på dess modell och andra funktioner, liksom var du köper den från och om du är berättigad till några rabatter eller kampanjer vid köptillfället.

 

Var kan du använda en Backapp?

En Backapp stol kan användas på en mängd olika platser, inklusive kontor, hem och skolor. Den är utformad för att vara justerbar och möjliggör anpassning efter användarens individuella behov.

Den unika designen gör den idealisk för personer som tillbringar långa timmar sittande på jobbet eller på hemmakontoret, eftersom den erbjuder stöd där det behövs mest: din nedre del av ryggen och dina lår. 

 

Hur fungerar tekniken?

Backapp stolen är känd för sin unika balansmekanism och aktiva sittande. Stolen har inget traditionellt ryggstöd, vilket gör att du istället aktiverar dina muskler för att hålla en bekväm position.

Men hur fungerar egentligen tekniken i en Backapp stol? I följande text ska vi titta närmare på den teknologi som används i Backapp stolen och hur den bidrar till att öka användarens rörelse och förbättra hälsan.

 • Balansmekanismen
 • Öppen höftvinkel
 • Justering av höjden

Balansmekanismen

En av de mest framträdande funktionerna i Backapp stolen är dess balansmekanism. Stolens bottenplatta är utformad för att röra sig fritt i alla riktningar, vilket innebär att användaren kan luta sig framåt, bakåt, åt sidan och snurra runt. Denna rörelse stimulerar användarens “kärnmuskler” och stärker både rygg och bål, samtidigt som den förbättrar balans och koordination.

Öppen höftvinkel

Backapp stolen är också utformad för att hjälpa användaren att sitta i en ergonomiskt fördelaktig position med öppen höftvinkel. Stolens sadelliknande design med uppåtriktad båge gör det möjligt för användaren att sitta med höfterna något framåtlutade, vilket minskar trycket på ryggraden och hjälper till att förebygga ryggsmärtor.


Funktioner för justering av höjden

Precis som traditionella kontorsstolar har Backapp stolen funktioner för justering av höjden. Men till skillnad från många andra kontorsstolar kan Backappen höjas och sänkas i höjdled genom en fjädermekanism som är integrerad i stolens design. Denna funktion gör det möjligt för användaren att justera stolens höjd efter behov och ger även möjlighet till att använda stolen vid höj- och sänkbara skrivbord.

 

Var kan jag prova Backapp?

Du kan själv prova Backapp genom att besöka vårt showroom i Nyköping eller en av våra partners i specifika städer. En ergonomisk kontorsstol är en investering i din hälsa, så det är viktigt att hitta rätt produkt för dig. Wulff Beltton hjälper gärna till att guida dig genom processen och besvara eventuella frågor längs vägen! Kontakta oss på mejl, växeln eller i chatten.

Du kan dessutom låna hem en Backapp i 14 dagar kostnadsfritt, för att se ifall ni är en match. Läs mer om det här.

Backapp 360 Balansbräda

Om du vill ta din balansträning ett steg längre är Backapp balansbräda det perfekta tillskottet till din arbetsplats. Backapp 360 är utformad för att förbättra din balans, koordination och bålstyrka.

Genom att stå på brädan medan du arbetar aktiverar du dina muskler och bränner kalorier utan att du ens märker det. Balansbräda stärker även upp dina ben från höft ner till anklar och även rygg.

balansbräda

 

Slutsats 

Backapp är en ergonomisk kontorsstol som främjar en bättre hållning och hälsa för personer som sitter länge på arbetsplatsen eller hemma. Den unika balansmekanismen och sadelsitsens design stödjer kroppens sittposition, vilket minskar risken för ryggsmärtor och andra hälsoproblem. 

Användning av en Backapp stol har flera positiva hälsoeffekter, inklusive förbättrad cirkulation, främjande av aktivt sittande och förebyggande av stela leder och muskler. Genom att använda Backapp kan användare röra sig mer fritt och bekvämt under arbetsdagen, vilket kan öka produktiviteten och trivseln på arbetsplatsen. 

Så om du vill ha en frisk rygg och förbättrad hälsa och produktivitet, prova Backapp idag!

 

Se vårt sortiment av: 

Backapp stolar här