Undvik att bli sjuk i höst!

Influensa kan spridas till andra på upp till 50 meters avstånd – främst som små partiklar när någon hostar, nyser eller pratar, och kan hålla sig levande i luften i flera timmar.

Nu är hösten runt hörnet. Personligen älskar jag alla vackra färger utomhus på hösten, att man kan ha stickad tröja och halsdukar samt att löven prasslar under fötterna när man går. Man kan dricka massor av varm choklad framför en brasa med nära och kära. Och det bästa av allt - att julen närmar sig med stormsteg. Men hösten för även med sig många mindre bra saker, nämligen att vi börjar bli sjuka och smittar varandra, och jag verkligen avskyr att vara sjuk, att få se sina barn sjuka, hosta och snörvla, vi får dåligt med sömn på nätterna, kollegor som hostar och nyser i varje hörn av arbetsplatsen. Samt ångesten av att inte räcka till vare sig hemma eller på jobbet, för egentligen borde man vabba nån dag extra men du ser högen på jobbet som växer och ångesten och klumpen i magen likaså. Men - det finns en lösning!

Wulff Beltton har nu lanserat en ny produkt som renar hela 99,97% av all inomhusluft. Vi spenderar 90% av vår tid inomhus och det är där vi drar på oss de flesta sjukdomar. Även om vi är duktiga på att tvätta och sprita våra händer och torka av ytor så måste vi även rena luften för att hålla oss friska, men även för att må bättre över lag.

Detta är något som inte jag tänkt på mer än på våren när pollen slår till och däckar mig fullständigt, men vi behöver tänka på ren luft, varje dag, året om. Därför om vi andas ren luft mår vi bättre och vi blir mindre sjuka. Det är en enorm besparing för dig som förälder och anställd att inte behöva vara sjuk samt för alla arbetsgivare. Så - med det sagt hoppas jag att ni vill ta er en titt på vårt sortiment (klicka på länken nedan) och hör mer än gärna av er till oss så kan du få ett personligt besök av en av våra trevlig medarbetare som kan göra en kostnadsfri mätning av hur just luften är hos dig!

Vad är det i luften du andas?

 

Förkylningar

Förkylningar och influensa påverkar årligen 10 miljoner människor i Sverige.

Sjukdomar

Sjukdomar i andningsorganen – förkylningar, influensa, allergier och astma – är främsta orsaken till läkarbesök varje år.

Influensa

Influensa kan spridas till andra på upp till 50 meters avstånd – främst som små partiklar när någon hostar, nyser eller pratar, och kan hålla sig levande i luften i flera timmar.

 

 

Lukter

Lukter i lokalerna, kan orsaka en negativ effekt. Lukt från tvättrum, kafeterior, unken luft och annat, är de främsta skälen för klagomål till fastighetsägare och människor bildar sig snabbt en uppfattning om din hygien med hjälp av lukter.

Andra irriterande ämnen

Flyktiga organiska föroreningar är potentiellt skadliga kemikalier som släpps ut från vardagsprodukter. Färger, rengöringsmedel, kontorsutrustning och annat kan innehålla flyktiga organiska föreningar och utlösa huvudvärk, astma och allergiattacker. Andra luftburna föroreningar kan vara: Mögelsporer, lukter och djuravfällningar, cigarettrök, bakterier.

Allergener

Det beräknas att upp till 40 % av européerna lider av allergisk snuva. Allergiska reaktioner kan utlösas av irriterande ämnen såsom: Säsongspollen/ambrosia Luftburet mögel Djuravfällningar Dammkvalster Dessa irriterande ämnen kan också leda till andningsproblem för personer med astma, vilket påverkar 1 av 11 barn.

Bakterier

Experterna är överens om att influensavirus främst sprids via luftburna partiklar. Dessa partiklar skapas när människor hostar, nyser eller talar. Virusöverföringar, som kan färdas 50 m på egen hand, kan påskyndas eller spridas genom byggnadens ventilationssystem, vilket kan orsaka smittspridning.