Kan en luftrenare ta bort dammkvalster från ditt hem?

Exponering för dammkvalster i ditt hem kan leda till olika hälsoproblem. TruSens luftrenare inkluderar DuPont ™ HEPA-filtrering, fångar luftburna partiklar så små som 0,3 mikron, inklusive dammkvalster.

Exponering för dammkvalster i ditt hem kan leda till olika hälsoproblem. TruSens luftrenare inkluderar DuPont ™ HEPA-filtrering, fångar luftburna partiklar så små som 0,3 mikron, inklusive dammkvalster.

Vad är dammkvalster?

Dammkvalster är insektsliknande skadedjur som är för små för att synas  med blotta ögat. En av de vanligaste triggersna som orsakar allergier året runt och astma, dammkvalster trivs i temperaturer mellan 20 till 25 grader och fuktighetsnivåer mellan 70 och 80 procent. Ofta finns dessa i sängkläder, mattor, möbler eller gardiner, de livnär sig på död hud från människor. Eftersom dessa dammkvalster ofta är luftburna, förs dom bort genom att cirkulera luften genom en luftrenare och därmed minska förekomsten av dessa vanliga luftburna allergener.

Symtom på dammkvalsterallergi

Vanliga symtom på dammkvalsterallergi inkluderar:

  • Nysning
  • Rinnande näsa
  • Kliande, röda eller vattniga ögon
  • Täppt näsa
  • Kliande hud
  • Hosta

Om du vanligtvis upplever astmasymtom kan du också stöta på:

  • Svårighet att andas
  • Tryck över bröstet eller smärta
  • Andnöd
  • Rosslig andning

Hälsoproblem

Vanlig exponering för dammkvalster kan leda till allergier och astma. Dammkvalster kan också orsaka en immunsystemreaktion, kallad allergisk rinit. Detta inträffar när immunsystemet överreagerar på föroreningar, vilket resulterar i en rinnande eller tappad näsa, nysningar och svullnad runt ögonen. Dammmallergier varierar från mild till svår. Astmapatienter som är känsliga för dammkvalster kommer oftare att möta en uppblåsning eller astmaattack.

Sätt att bli av med dessa skadliga dammkvalster i ditt hem

När dammkvalster och deras avfallsprodukter blir luftburna kommer de sannolikt att inandas eller komma i kontakt med din hud. TruSens luftrenare cirkulerar luften genom flera nivåer av DuPont ™ filtrering och fångar upp mikroskopiska partiklar som dammkvalster, hushållsdamm, rök, slipmedel och pollen.

TruSens säkerställer renare lufttäckning i hela rummet genom att använda ett konstruerat luftflöde som kallas PureDirect-teknik. Detta dubbelriktade luftflöde har optimerats för att enklara förflytta ren luft effektivt, vilket minimerar områden med stillastående luft.

Att känna till luftkvalitetsnivåerna i ditt rum hjälper till att optimera den rena luftfördelning ytterligare.TruSens modeller med separat SensorPod-luftkvalitetsmonitor upptäcker föroreningar som dammkvalster och delar avläsningarna med luftrenaren. Fläkthastigheten justeras automatiskt baserat på den upptäckta föroreningen. Detta säkerställer att föroreningar snabbt filtreras ut och att renare luft tillförs tills rummet är rent. Avläsningar av luftkvalitet visas också så att du vet att din luft är ren.