Fungerar verkligen luftrenare mot covid-19 | coronaviruset?

"Det är redan klarlagt att det är en luftburen smitta! Virus kommer ut med andningsluften på den som är smittad. Kanske till och med innan den smittade börjat hosta."
Är hållbarhet viktigt för dig? Läsning Fungerar verkligen luftrenare mot covid-19 | coronaviruset? 1 minut Nästa Kan en luftrenare ta bort dammkvalster från ditt hem?

Sven Britton, som bland annat varit verksam som professor vid Karolinska institutet 1986-2006, har de senaste veckorna kritiserat Folkhälsomyndigheten för att bitvis vara för försiktig i bedömningen av det nya coronavirusets smittsamhet.

Att coronaviruset är luftburet bekräftas av Sven Britton i programmet Malou efter tio den andra mars.

Hittills har Folkhälsomyndigheten pekat ut direktkontakt med smittade och droppsmitta som de enda kända smittvägarna. På frågan om det finns risk för att coronaviruset blir luftburet, svarade Britton:

– "Det är redan klarlagt att det är en luftburen smitta! Virus kommer ut med andningsluften på den som är smittad. Kanske till och med innan den smittade börjat hosta." Säger Sven Britton.

 

AeraMax Pro luftrenare är oberoende testade mot ett liknande virus (H1N1), svininfluensan och där kan man se att AeraMax tar bort 99.9% luftburet virus inom 35 min. Ta del av certifikatet här.