Den ultimata guiden för att hitta den bästa kontorsstolen för tyngre

Den ultimata guiden för att hitta den bästa kontorsstolen för tyngre

Hitta rätt kontorsstol för tyngre - En felaktig kontorsstol kan orsaka ryggont, nacksmärta och ökad trötthet, därför är det viktigt att hitta en stol som är ergonomiskt utformad, stödjande och bekväm för långvarigt sittande.

Viktiga funktioner att leta efter i en kontorsstol för tyngre personer inkluderar viktkapacitet, sitsstorlek, justeringsmöjligheter och hållbarhet.

Slutligen listar artikeln några av de bästa kontorsstolarna på marknaden för tyngre.

Allt du behöver veta om sadelstolar - en guide Läsning Den ultimata guiden för att hitta den bästa kontorsstolen för tyngre 11 minuter Nästa Fördelarna med att använda en balanspall som kontorsstol

1. Inledning

 • Betydelsen av att hitta rätt kontorsstol för tyngre personer
 • En guide att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut
2. Hälsoproblem som kan komma med fel val av kontorsstol
 • Kan orsaka ryggont, nacksmärta och ökad trötthet
 • Avgörande att hitta en kontorsstol som är ergonomiskt utformad

3. Kontorsstolens hållbarhet

 • Välj en kontorsstol som är konstruerad för att hålla för hög belastning och användning

4. Komfortkrav för långvarigt sittande 

 • Ta hänsyn till faktorer som hälsa, hållbarhet och komfort

5. Viktiga funktioner att leta efter i en kontorsstol för tyngre

 • Viktkapacitet
 • Sitsstorlek och djup
 • Ryggstödets höjd samt bredd
 • Ländryggsstöd
 • Armstöd
 • Hållbarhet

6. Hur mycket vikt klarar en kontorsstol?

 • Den exakta kapaciteten varierar beroende på modell

7. Topp rekommenderade kontorsstolar för tyngre

 • 24-timmars stol Wulff Mirage
 • Wulffs kontorsstol Gunilla med mesh
 • Kontorsstol Therapod X HR

7. Slutsats

 •  Viktigt att hitta en kontorsstol som är bekväm, stödjande och hållbar
 •  Kan minska risken för ryggsmärta och upprätthålla en god kroppshållning

Inledning

Att sitta i en kontorsstol under långa perioder kan vara obekvämt för alla. Utan ordentligt stöd kan en kontorsstol förvärra ryggont och orsaka obehag under hela arbetsdagen. I den här artikeln kommer vi att utforska betydelsen av att hitta rätt kontorsstol för tyngre personer och ge tips om hur man väljer den bästa stolen för dina behov. 

Vid slutet av denna artikel kommer läsare att ha en klar förståelse för de viktigaste funktionerna att leta efter i en kontorsstol för tyngre personer, dessutom få några rekommendationer på marknadens bästa kontorsstolar för tyngre. Oavsett om du är en företagare eller en person som söker en bekväm och stödjande kontorsstol för tyngre personer eller fler användare, kommer denna guide att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut.

 kontorsstol för tyngre

Hälsoproblem som kan komma med fel val av kontorsstol

Att sitta i en obekväm kontorsstol som är fel för ditt individuella behov, som dessutom används under längre perioder, kan orsaka ryggont, nacksmärta och ökad trötthet. Det är därför avgörande att hitta en kontorsstol som är ergonomiskt utformad och stödjande för att minska belastningen på kroppen.

En ergonomisk kontorsstol är utformad för att stödja kroppens naturliga hållning och rörelse, vilket kan minska risken för skador och smärta. En bra kontorsstol kan också öka blodcirkulationen och minska trycket på nacken, ryggen och höfterna.

Om du inte tar hand om din kropp genom att välja en bra kontorsstol, anpassad för dina behov och dessutom tar regelbundna pauser från sittandet, kan du drabbas av allvarliga hälsoproblem som kan påverka din livskvalitet och produktivitet. Därför är det viktigt att investera i en ergonomisk kontorsstol och ta regelbundna pauser för att sträcka på benen och röra på dig.

 

Hälsoproblem som kan komma med fel val av kontorsstol

 

Kontorsstolens hållbarhet

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer en kontorsstol för tyngre personer är hållbarheten. En stol som inte är konstruerad för att hantera en högre belastning än rekommenderad kan snabbt slitas ut eller skadas.

Detta kan leda till kostsamma reparationer eller behovet av att köpa en ny kontorsstol. Därför är det viktigt att välja en kontorsstol som är konstruerad för att hålla för hög belastning och användning.

 

Komfortkrav för långvarigt sittande

Förutom att vara ergonomiskt utformad och hållbar, måste en kontorsstol också vara bekväm att sitta i under längre perioder. Detta inkluderar en bekväm och stödjande sits, justerbar höjd och ryggstöd, och armstöd för att avlasta trycket från nacke och axlar. Många stolar har också en lutningsfunktion som gör att användaren kan justera vinkeln på sätet och ryggstödet för optimal komfort. 

Att förstå behoven hos personer som är tyngre är en viktig del av att hitta den bästa kontorsstolen för dem. Genom att ta hänsyn till faktorer som hälsa, hållbarhet och komfort, kan du hitta en kontorsstol som är både bekväm och stödjande för en produktiv arbetsdag. I följande avsitt kommer du få läsa bra egenskaper att titta efter i en kontorsstol för tryngre.

Viktiga funktioner att leta efter i en kontorsstol för tyngre

Följande funktioner är bra att leta efter i en kontorsstol för tyngre: 

 • Viktkapacitet
 • Sitsstorlek och djup
 • Ryggstödets höjd samt bredd
 • Ländryggsstöd
 • Armstöd
 • Hållbarhet

Viktiga funktioner att leta efter i en kontorsstol för tyngre

 

Viktkapacitet

Viktkapaciteten för en kontorsstol är den maximala vikten den säkert kan stödja. När du letar efter en stol, se till att välja en med en viktkapacitet som överstiger din kroppsvikt.

Sitsstorlek och djup

Om du har bredare höfter, lår och/ eller är en lång person, så är det viktigt att välja en kontorsstol med en sits som är tillräckligt bred för att rymma din kropp. Leta efter kontorsstolar med en sitsbredd som stödjer din underkropp.

Sitsdjupet är också viktigt, eftersom det avgör hur mycket lårmuskelstöd du kommer att ha. Leta därför efter en kontorsstol med justerbar sitsdjup.

Ryggstödets höjd och bredd

Ryggstödet på kontorsstolen bör vara tillräckligt högt för att stödja hela din rygg, inklusive din övre och nedre rygg. Själva höjden på ryggstödet är en smaksak, går att välja mellan en låg eller hög rygg. Bredden på ryggstödet är också viktigt, eftersom det avgör hur mycket stöd du kommer att ha för dina axlar. Välj ett ryggstöd där du känner att du kan avlasta ryggen mot.

Ländryggstöd

Ländryggstöd är viktigt för att bibehålla en god kroppshållning och minska ryggsmärta. Leta efter stolar med justerbart ländryggstöd, så att du kan anpassa stödnivån efter din egen preferens. Viktigt att kunna avlasta ländryggen om den utsätts för mycket belastning under dagen. 

Armstöd

Armstöd kan hjälpa till att minska belastningen på dina axlar och nacke, men de kan också komma i vägen om de inte är justerbara. Viktigt här att leta efter kontorsstolar med justerbara armstöd som kan höjas eller sänkas, flyttas in eller ut eller vinklas enligt dina önskemål.

 

Hållbarhet

En kontorsstol som är byggd för att hålla är viktig, särskilt om du lägger mycket vikt på den. Leta efter stolar med stadiga ramar, högkvalitativa material och bra garantier.

Nu när vi fått lära oss mer om olika funktioner att titta efter när vi leta efter rätt kontorsstol, så kommer vi nu i nästa avsnitt i denna guide presentera några av de bästa kontorsstolarna för tyngre som finns på marknaden.

Hur mycket vikt klarar en kontorsstol?

En kontorsstol är designad för att kunna hantera en viss viktbelastning, men den exakta kapaciteten varierar beroende på modellen. Generellt sett kan en vanlig kontorsstol hantera en viktbelastning på upp till 100-150 kg. Det är dock viktigt att notera att detta inte innebär att det är säkert eller bekvämt att sitta i stolen under en längre tid med maximal viktbelastning.

Att överskrida rekommenderad viktbelastning kan leda till en ökad risk för skador på stolen, såväl som på användaren själv. Det är därför alltid bäst en välja en kontorsstol med en viktbelastning som är högre än den högsta vikt som kommer att användas i praktiken för att säkerställa hållbarhet och bekvämlighet under användningen.

Topp rekommenderade kontorsstolar för tyngre

 1. 24-timmars stol Wulff Mirage
 • Viktkapacitet: 200kg
 • Justerbarhet i åtanke 
 • Bekväm, ergonomisk samt robust

24-timmars stol Wulff Mirage

Vill du ha en kontorsstol som kan klara av krävande arbete utan att tumma på komforten? Vår 24-timmarsstol även kallad bevakningsstol har designats med justerbarhet i åtanke för att stödja din kropp jämnt, vilket minskar belastningen på specifika punkter.

Med höjdjusterbart ryggstöd, nackstöd och ländryggstöd, raka armstöd med bred stoppning och en bekväm sits som kan justeras upp till 6 cm i höjd, så får du allt du behöver för att göra ditt arbete bekvämt och effektivt.

Det är ingen slump att vår 24-timmarsstol är den mest eftertraktade kontorsstolen för krävande arbetsplatser. Med en maximal belastning på 200 kg och en garanti på 2 år för 24/7 användning (eller 5 år för normal användning), så är det en investering som kommer att betala sig själv om och om igen.

Vår ergonomiska kontorsstol låter dig sitta bekvämt under långa perioder, så att du kan fokusera på att leverera din bästa prestation varje dag. Så sluta offra din komfort och produktivitet på grund av en dålig kontorsstol. Ge dig själv den bästa möjliga arbetsmiljön med vår 24-timmarsstol.

       2. Wulffs kontorsstol Gunilla med Mesh 

 • Viktkapacitet: 125kg
 • Mesh rygg för bättre luftflöde 

Wulffs kontorsstol Gunilla med Mesh

Att sitta i en obekväm kontorsstol kan vara smärtsamt och distraherande, vilket kan påverka både din hälsa och produktivitet negativt. Men med Gunilla behöver du aldrig mer oroa dig för obekväma arbetsdagar.

Den här kontorsstolen är utrustad med en mängd justerbara funktioner, inklusive viktjustering, ett 6 cm justerbart komfortsäte och ställbara diagonala armstöd, vilket gör att du kan anpassa stolen efter din kropp och sitta bekvämt under långa arbetspass.

Dessutom är Gunilla designad med din hälsa i åtanke - den har överensstämmelse med (N) EN 1335-standard, vilket innebär att den har ett höjdjusterbart säte, ett ryggstöd på minst 22 cm och en ländryggsyta, armstöd med en längd på minst 20 cm och en lutningsmekanism för både ryggstöd och sits. Detta gör Gunilla till en smart investering för din arbetsmiljö och din hälsa.

Med Gunilla kan du vara säker på att du investerar i en kvalitetskontorsstol som är både bekväm och hållbar. Den levereras med 5 års garanti och är byggd för att hålla, vilket betyder att du kan känna dig trygg i att din investering är väl värd pengarna. Oavsett om du arbetar på kontoret eller hemifrån, kan du dra nytta av Gunillas justerbara funktioner och överlägsna komfort.

Så vad väntar du på? Beställ din Gunilla idag och upplev skillnaden själv - du kommer att vara tacksam att du gjorde det!

 

3. Kontorsstol Therapod X HR

 • Viktkapacitet: 160kg
 • Memory Foam
 • Finns 3 olika modeller

Therapod X HR kontorsstol för tyngre

Therapod® X HR är den ultimata lösningen för den som söker en kontorsstol som erbjuder oöverträffad komfort på arbetsplatsen. Tillverkad av italiensk ull, är Therapod X HR både mjuk och bekväm att sitta på och har utrustats med Sense Back Fit-teknologi för att anpassa sig efter din kropp och har en viktkapacitet upptill 160kg.

Memory foam-material används för att säkerställa optimal komfort och anpassningsförmåga till din kroppsform. Detta unika material "kommer ihåg" sin grundkonstruktion, vilket garanterar en långvarig användning och ger 15 års garanti på stolen.

Förutom detta erbjuder Therapod X HR också en avlastningsfunktion som reagerar på tryck och värme, vilket gör att stolen formar sig efter din kropp, vilket ger optimalt stöd och minskar tryckpunkter. 

Therapod kontorsstolar använder patenterad Sense Back Fit och Bio™ Seat-teknik, vilket innebär att ryggstödet och sitsen anpassar sig efter användaren för att ge den bästa möjliga upplevelsen. Du kan enkelt justera ryggstödet genom att öppna klädseln på baksidan och välja mellan flera olika justeringsalternativ för att uppnå önskad komfortnivå.

Therapod X HR är den perfekta kontorsstolen för den som vill ha en anpassningsbar och hållbar stol som ger maximal komfort och stöd under hela arbetsdagen.


Slutsats

När du som tyngre person letar efter en kontorsstol är det viktigt att hitta en som är bekväm, stödjande och hållbar. Fokusera på att hitta en kontorsstol med en viktkapacitet som överstiger din egen vikt, en sits och ryggstöd som är tillräckligt breda för att stödja din kropp, samt justerbar ländryggsstöd och justerbara armstöd för komfort. Genom att välja en kontorsstol som uppfyller dessa kriterier kan du minska risken för ryggsmärta och upprätthålla en god kroppshållning.

Både Wulff’s Mirage 24-timmars stol, kontorsstol Gunilla eller Therapod-modellerna är bra alternativ för kontorsstol för tyngre. Beställ idag och ta steget mot en bekvämare och mer produktiv arbetsplats.